Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Beštek je simpatičan, jeftin i korektan bistro koji bi se mogao malo više truditi oko hrane

Budući da smo ovih dana baš dobro raspoloženi, ovu recenziju počinjemo dobrim stranama zagrebačkog Bešteka, ugodno uređene zalogajnice s ne baš ugodnim pogledom na Branimirovu cestu i željezničku prugu. U Bešteku smo, dakle, pojeli sasvim korektnu pljeskavicu špikanu sirom, i svježe narezanu salatu od rajčica. Oba jela priprema profesionalni kuhar ili netko tko se tehnički razumije u kuhanje, jer je pljeskavica bila optimalno pečena i zaljućena, a rajčica narezana na posve jednake komade. Kruh je bio topao i guste, dobre teksture.

Vinska karta neobično je korektna za lokal u kojem ni jedno jelo ne košta više od 50 kuna: Cornonica, Matošević, Medea, Iločki podrumi, Galić i Korak samo su neke od vinarija čije se buteljke toče na čaše. Među pivima ističe se bezglutenski Brewdog. Medđ dobre Beštekove strane svakako još spadaju aktivno i pametno nastupanje na društvenim mrežama i simpatičan konobar.

https://www.instagram.com/p/BUrMBuzh3Nk/?taken-at=307372772961031

Loše se strane odnose na jelovnik, koji je među najdosadnijima u Zagrebu. Primjerice, usred sezone jagoda i trešanja, u Bešteku pripremaju nužno smrznute okruglice sa šljivama. Na plus 29 i više, u Bešteku i dalje kuhaju grah s kobasicom, ali zato nema ni jedne salate kao cijelog jela, osim Cezarove salate s piletinom.

Vrhunac dosadnog i posve vansezonskog menija predstavljaju jela poput svinjskog ili pilećeg bečkog i prženih lignji.  U uspješnim zalogajnicama takvog ranga cijena, poput Budweisera, ipak se mnogo više trude oko raznolikosti menija; i ondje drże lignje, ali i bar pet šest zanimljivih jela. Beštek je zasad zgodan pokušaj s dobrim osjećajem za mikromarketing i solidnim ukusom za vina. Predstoji im ozbiljan i težak rad na jelovniku, koji mora spojiti žanrovski imperativ niskih cijena s kakvom takvom atraktivnošću i sezonskim karakterom ponude.

BISTRO BEŠTEK
Crvenog križa 31, Zagreb

HRANA +2/5  AMBIJENT 3/5  POSLUGA 3/5

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.