Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Benvenuti se već sad nametnuo kao najbolja hrvatska vinarija u 2017. godini

U srijedu u 17 sati u zagrebačkom restoranu Boban održana je prezentacija vina braće Benvenuti iz Kaldira kraj Motovuna. Na predstavljanju u Bobanu uzvanici su, među ostalim, mogli kušati dva njihova nova vina, svježi i čisti Rose iz 2016. proizveden od terana, i kompleksnu crnu kupažu Caldierosso iz 2015. napravljenu od terana, merlota ali i nebbiola i tempranilla. Gospoda Benvenuti u Bobanu su ustvrdili kako istarsku verziju tempranilla smatraju prilično uspješnom.

Nikola i Albert Benvenuti

Popodne vinarije Benvenuti u centru Zagreba proteklo je u znaku njihovih velikih međunarodnih uspjeha. Kao što smo već objavljivali, Benvenutijev Teran iz 2013. godine osvojio je 95 bodova i platinastu medalju na Decanterovim Svjetskim nagradama, dok je Benvenutijeva odležana malvazija Anno Domini iz berbe 2015. zaradila titulu najboljeg hrvatskog bijelog vina i 95 bodova na International Wine Challengeu, drugom najvažnijem svjetskom vinskom natjecanju iza Decanterovih svjetskih nagrada(DWWA).

Osobito je značajno što je i Benvenutijev Teran iz 2012. u Decanteru nedavno ocijenjen s 95 bodova, što znači da se ne radi o povremenim bljeskovima, nego o kontinuitetu vrhunskih dosega. Zbog svih ovih uspjeha, smatramo kako nije prerano da Benvenutije iz Kaldira nominiramo za najbolju hrvatsku vinariju u 2017.godini.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.