Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ANTIQUE PELINKOVAC CONTEST Walk This Way Dominika Bečvardija iz Dubravkinog puta

Kult Plave Kamenice priređuje pozivni natječaj za najbolji koktel s Antique Pelinkovcem, jednim od sasvim rijetkih domaćih jakih pića internacionalnog kvalitativnog ranga. Budući da se Antique već dulje vrijeme nalazi na policama vodećih hrvatskih barova, niz barmena priključio se ovom izazovu. Badel će kao proizvođač Antiquea izabati pobjednika, koji će biti nagrađen većom količinom ovog pića, a recepte za najbolje nakon natjecanja planira objediniti u brošuri posvećenoj Antique Pelinkovcu.

Biljni i začinski likeri jedna su od najintrigantnijih kategorija pića i recepti se čuvaju kao tajne. Izvorni recept za pelinkovac koji je zapisao Franjo Pokorny, Badel čuva od kraja 19. stoljeća i još uvijek ga proizvode od sto posto prirodnih sastojaka. Antique je kreiran kao  premium ekstenzija svog bazičnog pelinkova povodom proslave 145 godina kompanije i proizvodnje tog masovno popularnog pića. Izrazito herbalne, svježe note s malo kardamoma i arome gorke naranče i tek primjetne mineralnosti, rezultat su balansa dvadesetak ljekovitih biljaka koje se koriste u recepturi.

U koktelu Walk This Way barmena Dominika Bečvardija iz Dubravkina puta, jednog od većih talenata nove generacije, herbalna aromatska bomba Antique Pelinkovca i Plantation dark ruma dobila je mekoću s Dolin blancom i eleganciju s Burinom Ružom Dalmatinskom.

WALK THIS WAY
Dominik Bečvardi (Dubravkin put)

  • 40 ml Plantation Original dark rum
  • 30ml Antique Pelinkovac
  • 15ml Dolin blanc vermouth
  • 15ml Bura Ruža Dalmatinska
  • 2 dasha čokoladnog bittera
  • 10ml limunovog soka

 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.