duck

JEFTINI RUČKOVI U ZAGREBU Lista za 2017.

U eksploziji novih zagrebačkih restorana, bistroa i zalogajnica, vrlo mali udio zauzimaju oni zaista jeftini, što vjerojatno govori o laganom rastu kupovne moći, Za ovaj smo izbor ipak uspjeli izdvojiti nekoliko lokala u kojima se može pristojno ručati i popiti dobro pivo ili čašu korektnog vina za 60 do 70 kuna po osobi. Na listi dobrih jeftinih ručkova nema burger barova ni pizzerija, koje tretiramo kao zasebne žanrove.

1. DUCK, Teslina

#teamwork #duck #fastbistro #zagreb

A post shared by Duck Fast Bistro (@duck_zagreb) on

U Ducku, naravno, možete potrošiti puno više novca, osobito navečer i posebno ako sjedite za chefovim šankom. Međutim, Duckove dnevne cijene jela, one s crne ploče, katkad se znaju spuštati i do trideset i nešto kuna, što zajedno s vinima na čaše renomiranih proizvođača poput Matoševića i Krauthakera, čini Duck zaista jedinstvenom vrijednošću za novac. Stoga je logično i zasluženo što je Duck skoro stalno pun.

2. BISTRO 75, Preradovićeva

Dobri sendviči, salate i falafeli, koji se uglavnom vrte oko pet ili šest eura, čine ovaj lijepo uređeni lokal jednom od najciviliziranijih opcija za ručak u centru grada. Cijenimo što poklanjaju puno pozornosti pivu, pa su među prvima u Zagrebu počeli prodavati Prvo viško, jedno od najboljih hrvatskih piva ( koje će se do kraja godine i dalje proizvoditi u Norveškoj)

3. GINGER, Masarykova

Yes, yes, yes! Gimme sushi and let me eat it all! 🍣

A post shared by @teichyweichy on

Premda smo u zadnje vrijeme čuli i ponešto loših stvari o ovom sushi baru/ dućanu, Ginger je i dalje relativno pouzdano mjesto za zdravu i uglavnom korektnu sirovu ribu s rižom. Terasa na Masarykovoj jedan je od glavnih Gingerovih aduta.

4. BUDWEISER, Heinzelova

Budweiser je apsolutno nevjerojatan fenomen. Neku smo subotu ondje prošli tri puta, između jedan i sedam, i na terasi ni jednom nije bilo slobodnog stola. Slično je i radnim danima. Roštilj u Budweiseru i dalje je jako dobar do odličan, salate korektne, točeni Grimberger skoro pa izvrstan, a porcije jako velike.

Iznimno je važno što se Budweiser stalno mijenja i pokušava poboljšavati, pa u zadnjih pola godine uvodi i ponešto skupljih jela poput gulaša od divljači.

5. UMAMI, Skalinska

Umami je pouzdana adresa za jednostavne istočnjačke formate poput kineskih sendviča ili gyoza. Jedino ozbiljnije jelo koje smo ondje kušali, curry s govedinom, bilo je sasvim pogrešno skuhano. No, načelno govoreći, Umami je korektan i ekscentrično jeftin azijski fast food.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Ultimativni Kvartovski vodič kroz zagrebačke dobre lokale 3. dio

U trećem dijelu zagrebačkog Kvartovskog vodiča naveli smo…

Mali savjet za ugostitelje: Kako napraviti vinsku listu s cijenama ispod 100 kuna

Razumije se da bar donekle ozbiljni restorani moraju…

Rani radovi Gordona Ramseya: grdobina u panceti na ratatouilleu

Izdavanje kuharica imalo je važnu ulogu u stvaranju…

Na doručku splitskog hotela Park sada nude magareće mlijeko i burgundske puževe

Doručak je osobna iskaznica svakog hotela s pet…

13 najpopularnijih i najkontroverznijih priča Kulta Plave Kamenice u 2016.

Bila je ovo jedna od najdinamičnijih godina u…

Planirajte, organizirajte i skuhajte ručak od 3 slijeda kao profesionalac

Nabava, priprema i organizacija presudne su za dobro…

Komentirajte