barbieris14

Poslije pet posjeta napokon smo ocijenili Barbieri’s – čvrstih minus četiri

Andrej Barbieri jedan je od sasvim rijetkih chefova koje smatramo osobnim prijateljima. Gospodin Barbieri pametan je, žovijalan, obrazovan, optimalno samosvjestan, a uza sve to i zaista dobro kuha. Barbieri’s je, pak, jedan od najdragocjenijih doprinosa zagrebačkoj restoranskoj sceni, naprosto zato što je restoran stalno pun, što je mobilizirao bezbroj gostiju, i što katkad radi do duboko u noć. Barbieri’s je nesumnjivo zagrebački večernji hotspot koji naš donedavno dosadni  glavni grad čini zanimljivijim i veselijim. Pa ipak, Barbieri’s nije mogao dobiti više od minus četiri. Evo zašto.

Prvo, neka od najzanimljivijih jela poput tjestenine s ježincem i romba u janjećem temeljcu, nestala su se menija poslije par tjedana. Drugo, Barbieri’s se ponekad koristi osrednjim sastojcima. Treće, kvaliteta kuhanja varira, budući da kuhinja ne može izdržati tako veliki pritisak gostiju. Četvrto, sam Andrej Barbieri pozicionirao je Barbieri’s kao kulianarstvo umjerenih ambicija. Često smo razgovarali o definiciji restorana i sasvim pouzdano znamo da se Andrej, u ovom formatu, ne želi baviti vrhunskom gastronomijom. Peto, kao što znaju redoviti posjetitelji društvenih mreža, gosti se često žale na poslugu, što nije neobično  s obzirom na gužve u restoranu.

I šesto, vinska lista pomalo je amaterska. Mnogo bolja nego, recimo, u El Toru, ali ipak amaterska. Poslije svih ovih zamjerki slijede i određeni komplimenti. Dakle, kod Barbierija smo dosad kušali nekoliko fenomenalnih jela. Fiorentina je bila toliko moćna i savršeno pečena, da nas je podsjetila na vrhunske američke steakhouse. Pasta s ježincem predstavljala je, pak, najbolju uporabu ove genijalne jodne bombe u bilo kojem zagrebačkom restoranu. Osim toga, prije dva tjedna gospodin Barbieri skuhao nam je izvanrednu meku hobotnicu s mladim graškom na kremi od boba. Kad bi takvo što postalo zlatnim sigurnim standardom kuhanja u Barbieri’s , ocjena bi se popela na plus četiri, s tendencijom prema minus pet.

#barbieris #tarttatin #goldennugget #bar #restaurant

A post shared by Barbieri's (@barbieris_barbieris) on

Andrej Barbieri boravi u restoranu po cijeli dan, uključujući i subote. Mislimo da nikad nije toliko radio. Od redovitih telefonskih narudžbi velikim dobavljačima, počeo je prelaziti na osobne obilaske malih dobavljača. Ako Andrej Barbieri uspije posložiti svoj tim u funkcionalnu kuharsku brigadu bez izrazito lošeg mjesta, ako u normativima odustane od manje vrijednih proizvoda, i ako se s preširokog menija riješi ponekih banalnosti, Barbieri’s bi od vrućeg mjesta za večernje izlaske mogao prerasti u jedan od gastronomski važnijih restorana u Zagrebu. Andrej Barbieri u Bevandi je dokazao da može kuhati na jako visokoj razini. Sada bi njegovo znanje i talent trebalo spojiti s gastrotainement definicijom restorana u Kaptol Centru.

BARBIERI’S
Kaptol centar, Zagreb

HRANA -4/5  POSLUGA 3/5  AMBIJENT -5/5
sve kreditne kartice

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL
torte Olge Noskove

Naučite raditi torte Olge Noskove i upoznajte novu razinu slastičarskog porna

Internet je dosta poludio za nestvarnim glazurama na…

CRNE TOČKE JADRANSKE GASTRONOMIJE Kratki popis područja, gradova i otoka gdje se ne može dobro jesti

Premda državne i lokalne vlasti, i promotivno usmjereni…

13 najpopularnijih i najkontroverznijih priča Kulta Plave Kamenice u 2016.

Bila je ovo jedna od najdinamičnijih godina u…

Kako odgovoriti na negativne (i pozitivne) recenzije gostiju na internetu

Recenzije i komentari gostiju na internetu mogu biti…

11 trendova koji će obilježiti restorane u 2017.

Uvelike smo prošli polovicu godine, i već se…

Jakovke kapice a la Thomas Keller – klasičan francuski bistrološki recept u američkoj izvedbi

Kako bismo završili našu aktualnu bistrološku trilogiju, odlučili…

Komentirajte