Tvornica pljeskavica Kosta i dalje je najbolja roštiljarna u Zagrebu

Na livadi pokraj križanja Savske i Slavonske, s pogledom na napušteni Vjesnikov neboder, ništa se ne mijenja. I to je dobro. Tvornica pljeskavica Kosta koja je prije nekih pet ili šest godina postala apsolutni gradski hit, danas je aristokrat među svim zagrebačkim roštiljarnama. Kostin se aristokratski status vidi po uredno postavljenim stolovima s podstolnjakom i stolnjakom, po platnenim ubrusima umjesto onih groznih, tankih papirnatih salveta, kao i po uglavnom izvrsnoj hrani. 

U ponedjeljak oko podneva ručali smo gurmansku pljeskavicu: kroz debelo, ali rahlo meso provlačile su se niiti nekog bijelog, optimalno topivog sira, koje su  optimalno pečenu mljevenu govedinu u kojoj ne možete naletjeti ni na jednu žlundru, činile jos sočnijom. Kostina je pljeskavica, dosljedno imenu ove srpsko zagrebačke gostionice, zaista najbolja u gradu.

TPK nudi desetak jela od mljevenog mesa, pa dvije čorbice, četirii ili pet vješalica, pa još nesto jela od piletine. Među prilozima vrijedi istaknuti zaista izvrsni grah i svježe narezanu šopsku salatu. Kosti jedino možemo zamjeriti pogrešnu vrstu luka (umjesto žutog naprosto moraju početi servirati ljubičasti ili mladi luk) te nedovoljno ljute papričice, koje nisu oštrije od 7000 scovillea u osnovnom Tabascu. Preporučujemo im da nabave Brutalero i Reaper od Volim ljuto. Ili Tabasco Habañero. Lista pića također bi se mogla popraviti: među pivima nema ni jednog crafta, dok su vina ograničena na generičke graševine. Čini se da Kosti i njegovim suradnicima nitko nije rekao kako je malvazija uvjerljivo najprodavanije hrvatsko vino.

Kod Koste se promijenio jedino ambijent. I to nabolje. Nova, velika zelena tenda omogućuje da unatoč blizini golemog prometnog čvora uživate na terasi sa svih strana okruženoj travon i poljskim cvijećem. Na kraju, moramo upozoriti kako se na društvenim mrežama može pročitati puno prigovora na račun Kostine posluge. Naša su iskustva zasad dobra, a ni gosti za susjednim stolovima nisu se bunili.

TVORNICA PLJESAKVICA KOSTA – KOD KOSTE
Savska cesta 107, Zagreb

HRANA -4/5  AMBIJENT +3/5 (vrt)  POSLUGA 3/5
kartice ne primaju

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

6 najboljih na razočaravajućoj proljetnoj listi Tjedna restorana

Novi Tjedan restorana počinje u petak 4. ožujka…

Planirajte, organizirajte i skuhajte ručak od 3 slijeda kao profesionalac

Nabava, priprema i organizacija presudne su za dobro…

Opatijski Kvarner dobar je primjer najtipičnijih pogrešaka u hrvatskom hotelijerstvu

Obnovljena ikona hrvatskog turizma je prosječan hotel s…

Kako očuvati svježu ribu u hladnjaku tako da je možete koristiti i sirovu

Riba je najbolja kad se pripremi svježa, čim…

Pet perfektnih ljetnih piva koja će vas rashladiti, ali i ispuniti okusima

Meksička Corona desetljećima figurira kao globalni simbol ljetnog…

5 dobrih restorana u luksuznim hotelima

U Hrvatskoj ne postoji hotelska gastronomija. Premda je…

Komentirajte

    • Petar
    • 08/05/2017
    Reply

    ne znam jeste li bili u Magazinskoj kleti, ali mislim da je tamo hrana bolja.