Tvornica pljeskavica Kosta i dalje je najbolja roštiljarna u Zagrebu

Na livadi pokraj križanja Savske i Slavonske, s pogledom na napušteni Vjesnikov neboder, ništa se ne mijenja. I to je dobro. Tvornica pljeskavica Kosta koja je prije nekih pet ili šest godina postala apsolutni gradski hit, danas je aristokrat među svim zagrebačkim roštiljarnama. Kostin se aristokratski status vidi po uredno postavljenim stolovima s podstolnjakom i stolnjakom, po platnenim ubrusima umjesto onih groznih, tankih papirnatih salveta, kao i po uglavnom izvrsnoj hrani. 

U ponedjeljak oko podneva ručali smo gurmansku pljeskavicu: kroz debelo, ali rahlo meso provlačile su se niiti nekog bijelog, optimalno topivog sira, koje su  optimalno pečenu mljevenu govedinu u kojoj ne možete naletjeti ni na jednu žlundru, činile jos sočnijom. Kostina je pljeskavica, dosljedno imenu ove srpsko zagrebačke gostionice, zaista najbolja u gradu.

TPK nudi desetak jela od mljevenog mesa, pa dvije čorbice, četirii ili pet vješalica, pa još nesto jela od piletine. Među prilozima vrijedi istaknuti zaista izvrsni grah i svježe narezanu šopsku salatu. Kosti jedino možemo zamjeriti pogrešnu vrstu luka (umjesto žutog naprosto moraju početi servirati ljubičasti ili mladi luk) te nedovoljno ljute papričice, koje nisu oštrije od 7000 scovillea u osnovnom Tabascu. Preporučujemo im da nabave Brutalero i Reaper od Volim ljuto. Ili Tabasco Habañero. Lista pića također bi se mogla popraviti: među pivima nema ni jednog crafta, dok su vina ograničena na generičke graševine. Čini se da Kosti i njegovim suradnicima nitko nije rekao kako je malvazija uvjerljivo najprodavanije hrvatsko vino.

Kod Koste se promijenio jedino ambijent. I to nabolje. Nova, velika zelena tenda omogućuje da unatoč blizini golemog prometnog čvora uživate na terasi sa svih strana okruženoj travon i poljskim cvijećem. Na kraju, moramo upozoriti kako se na društvenim mrežama može pročitati puno prigovora na račun Kostine posluge. Naša su iskustva zasad dobra, a ni gosti za susjednim stolovima nisu se bunili.

TVORNICA PLJESAKVICA KOSTA – KOD KOSTE
Savska cesta 107, Zagreb

HRANA -4/5  AMBIJENT +3/5 (vrt)  POSLUGA 3/5
kartice ne primaju

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

6 najboljih hrvatskih široko dostupnih vina koja možete kupiti za manje od 60 kuna

Niz međunarodnih nagrada što su ih ove godine dobila…

Sofrito

Ovaj  pripravak od rajčice, češnjaka, maslinova ulja i luka,…

Ovaj recept Yotama Ottolenghija za patlidžane s janjetinom i pinjolima je sve što trebamo od punjenog povrća

Punjeno povrće trebalo je postati dio naše kulinarske…

9 najljepših zagrebačkih terasa s dobrim kuhanjem za proljeće i ljeto 2016.

Dok sastavljamo ovaj izbor, u subotu 9.travnja ujutro,…

8 najimpresivnijih vina koja smo probali ove godine

Jedna od prednosti profesionalnog kušanja vina jest što…

Ravioli sa šparogama u umaku od parmezana

Kad smo nedavno u okviru naših zero waste…

Komentirajte

    • Petar
    • 08/05/2017
    Reply

    ne znam jeste li bili u Magazinskoj kleti, ali mislim da je tamo hrana bolja.