Chef Ana Grgić vratila je plemenitu vještinu flambiranja u Zinfandel’s

Restoran Zinfandel’s u zagrebačkoj Esplanadi objavio je novi meni s flambiranim jelima. Chef Ana Grgić logično je iskoristila prednosti klasičnog žanra restorana na gradskoj sceni preplavljenoj bistroima, uz redovni a la carte meni povećala broj jela koja se pripremaju pred gostima i vratila atraktivnu old school vještinu flambiranja na scenu. Na meniju su klasici poput gusje jetre u umaku od naranče i konjaka uz brioš i chutney od jabuke, svježi repovi crvenih kozica sa sušenim rajčicama, šafranom i Pernod Ricardom i file jelena poslužen s umakom od porta i ras el hanouta s kremom od pečene cikle te, naravno, neizbježne Crepes Suzette u umaku naranče sa sladoledom od vanilije. Voće, među kojim je i desert od ananasa s Grand Marnierom i sorbetom od citrusa i bosiljka, flambira se u aromatičnim likerima, a meso i morski plodovi u konjacima i viskijima. 

“Kolege u restoranu oduševljeni su što se gostima mogu prikazati u drugačijem svijetlu, njegujući vještine flambiranja koje su usavršili pod budnim okom Stjepana Okuna, menadžera restorana Zinfandel’s.“, rekla je chef Ana Grgić “Svaka namirnica u jelovniku savršeno je izbalansirana s aromatiziranim alkoholnim pićima kako bi se plamenom izvukla esencija okusa. Veselim se reakcijama.”

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Ovo su najbolja jela koja smo probali u 2017.

Bila je ovo jedna od najboljih godina za…

Deset najvažnijih hrvatskih chefova za prvu polovicu 2017.

Naša redovita polugodišnja lista najboljih hrvatskih chefova(konačnu ćemo…

SIJEČANJSKI IZBOR 7 niskokaloričnih zagrebačkih restorana

Umjesto da se poslije blagdana iscrpljujemo grižnjom savjesti,…

U Zagrebu je puno sushi barova i dućana, od kojih neki ništa ne valjaju

Krenete li od Esplanade prema strogom centru grada,…

USKRŠNJI LAST MINUTE SHOPPING 6 crnih vina po umjerenim cijenama, za uskršnju janjetinu (ili neko drugo pečenje)

Za Uskrs se u Hrvatskoj, kao i drugdje…

NE PREPORUČUJEMO: Mjesta gdje ne biste trebali trošiti novac

Not Recommended (Ne preporučujemo), svojedobno je bila kultna…

Komentirajte