Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na tržište je stigla kava odležana u vinu (i čini se da je dosta popularna)

molinari

Zaista ima neke sličnosti u uživanju u kavi i vinu, tu su položaji, sorte, berbe, ocjenjivanje tijela, kiselina, tekstura, prepoznavanje aroma i okusa. Ima i puno razlika, što je vlasnicima bara Molinari Caffe iz doline Napa bio samo dodatni razlog da naprave novi proizvod – kavu odležanu u vinu. Ljubitelji, vina, kave i baristi sada imaju Molinari Private Reserve. Iako se na internetu prodaje za nemalu cijenu od 20 dolara za 250 grama, čini se da je vinska kava jako popularna, baš kao što su prije nje publiku osvojile kave odležavane u bačvama bourbona, piše MarketWired.

https://www.instagram.com/p/0sg-52TIH6/

Na Molinarijevim web stranicama piše da sirovu kavu odmaraju u “divnom kalifornijskom vinu”  kako bi upila njegove arome i dobila tijelo. Zatim je “pažljivo suše i ručno prže u malim batchevima”. Molinari predlaže da se kava priprema u french pressu, ali ako nema druge bit će dobra i u standardnom aparatu. Jedino što se ne smije je pregrijati je. Molinari preporučuje da se Private Reserve pije s mlijekom jer će tako najbolje doći do izražaja njezin vinski profil. U kavi nema alkohola. 

Rick Molinari u ovaj je projekt ušao kao u eksperiment, sa Johnom Weaverom, glavnim roasterom pržionice Wild Card Roasters.”Zanimalo me kako će vino reagirati sa sirovom kavom i kako će prženje utjecati na konačni proizvod,” rekao je Weaver. Ideja o spajanju dva omiljena kalifornijska pića nije nova, ali Molinari i Weaver su nakon dvije i pol godine pokušavanja, postupnog mijenjanja količine u prženju, temperature, trajanja prženja i protoka zraka, prvi uspjeli napraviti konkretan proizvod. Dobili su kavu kojoj je cijeli proces sačuvao profil okusa, ojačao tijelo i dodao zanimljive note borovnice. Molinari Private Reserve u standardnoj verziji i bez kofeina, radi se od ručno brane arabice koja se natapa u posebnoj otopini s velikim udjelom crnih kalifornijskih vina, posebn proizvedenih za ovu svrhu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.