Osim što je stalno pun, Šakotin Taco’s & Burger Barr ozbiljno je dobar

Taco’s & Burger Barr najuspješniji je novi bistro u Zagrebu, uz Oranž Streets Jeffreya Velle. To se moglo i očekivati, kako zbog visokog renomea chefa Tvrtka Šakote, tako i zbog uvođenja novog street food formata, tacosa, za koji se kladimo da će za pola godine preplaviti zagrebačke ulice. U Šakotinu smo dvorištu prvi put jeli neposredno poslije otvaranja, pa zatim tek danas, 8.ožujka. U međuvremenu smo o Taco’s & Burger Barru čuli puno tog dobrog i ponešto kritika: jedna naša stalna čitateljica požalila se kako se iz njenog taca cijedio žutkasti višak masnoće, dok je jedan poznati chef uočio kako svi umaci nalikuju jedan drugom. Naše današnje iskustvo bilo je mnogo bolje.

Tostada sa sashimijem od tune dostojne ozbiljnog japanskog restorana spada među najfinija jela u žanru ulične hrane koja smo ikad kušali u Hrvatskoj. Međuodnos majoneze od chipotlea, limete i korijanderovih klica sjajno se složio s tunom. Tostada je uz goveđi jezik u spicy arbol salsi novi taco koji je izbor proširio sa četiri na šest vrsta. Burger s hrskavom svinjskom kožicom i tostiranim bučinim sjemenkama, serviran u ručno izrađenom briošu, bio je izvrstan do briljantan: preporučujemo da ga naručujete u rare a ne u medium varijanti.

Naposljetku, pita od limete s pralineom od lješnjaka i mjehurićima od limunova gela s hrskavim kako nibsima spada u žanr Esplanade, a ne street fooda. Već bi svježina kreme od limete s dubokim tostiranim pralineom od lješnjaka bila dovoljno dobra, ali napeti rif kiseline koji udara gel od limuna ovaj desert čini posebnim. Kakao nibsi omotani su u kombinaciju šećera i čokolade da bi bili hrskaviji i bolja teksturalna kontra kremama. Aguafrescu od limete s brdom leda teško je prestati piti, posebno kad u nju dodate shot mezcala. Hrana u Taco’s & Burger Barru zaista pjeva. Vina i dalje nažalost nema, ali je izbor piva solidan. Mi smo, naravno, ručak završili mezcalom.

TACO’S & BURGER BARR
Jurišićeva 2, Zagreb

HRANA 4/5  POSLUGA+3/5  AMBIJENT 3/5

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL
vinogradi-setaci

Pet gastroprijedloga za uživanje u babljem ljetu u blizini Zagreba

Vikend će, kažu naši smartphonei (i TV meteorolozi)…

10 najboljih zagrebačkih restorana za prvu polovicu 2016.

Kult Plave Kamenice uskoro objavljuje opsežni restoranski vodič…

Ovo je 10 najskupljih vina koja se uopće mogu kupiti

Zadnjih 20 godina vina su jedno od najisplativijih…

10 savjeta za kuhare koji žele postati slavni

Chef legendarnog londonskog restorana Gavroche, Michel Roux Jr.…

Tri aguas frescas koje možete napraviti kod kuće jer su baš dani za malo Meksika (RECEPTI)

Jučer smo svratili u Taco’s & Burger Barr kod…

Ovih 8 komada je sve što trebate za ozbiljno kuhanje kod kuće

Za ozbiljno kuhanje kod kuće ne treba vam…

Komentirajte