Chef Braco Sanjin otvorio je novu sezonu u najljepšem splitskom restoranu O’Zlata

Jedan od najljepših restorana Dalmaciji, O’Zlata, upravo se otvorio za novu sezonu, s novim chefom Bracom Sanjinom koji nakon Kadene nastavlja karijeru u srcu Dioklecijanove palače. Na otvorenju, na koje su došli i chefovi Hrvoje Zirojević, Stephan Macchi, Ivan Pažanin, Mate Janković i Goran Albini Kamanjo, predstavljeni su novi koncept restorana i meniji. Kako nam je u ponedjeljak objasnio chef Braco Sanjin, O’Zlata će biti mjesto visoke bistronomije koje će se postupno pomicati prema fine diningu. “U ljetnoj sezoni ćemo više ići na bistronomiju, a zimi ćemo napraviti pomak prema fine diningu. Ići ću s dva menija, ljetnim i zimskim, koje ću temeljiti na sezonskim namirnicama, od njih ću kreirati i jela van postojeće karte”.

Sanjin će nastaviti tradiciju gostovanja chefova i vinara koju je započeo u Kadeni, a pokrenut će i tematske večeri, poput onih povodom Sv. Duje i Adventa u Splitu.”Prva gostovanja organiziram već sredinom ožujka”, najavljuje Sanjin. Na meniju se može prepoznati njegov rukopis, u jelima svježe dnevne ribe i citata tradicionalne dalmatinske kuhinje. U Pjatu O’Zlata posluživat će carpaccio i marinirane svježe dnevne stvari iz mora, kaneštrele i selekciju povrća kombinirat će s crvenom rižom, deserti će biti elaborirani, poput Zlatne perverzije od domaćeg sladoleda, crumblea od lješnjaka i badema i soufflea od tamne čokolade s kremom od kruške.

Prvih mjesec dana radit će za večeru, a s dolaskom turista restoran će raditi u punom opsegu. Vinsku kartu s oko 80 etiketa planiraju proširiti. Sa Sanjinovim dolaskom u restoran O’Zlata, smješten u fenomenalno obnovljenu palaču iz 16. stoljeća kraj Zlatnih vrata, Split je dobio atraktivan i gastronomski ambiciozan restoran kakvih zaslužuje barem nekoliko.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

5 bijelih vina za kišu i jesenske delikatese

Pad temperature označuje prelazak s bijelih na crna…

SIJEČANJSKI IZBOR 7 niskokaloričnih zagrebačkih restorana

Umjesto da se poslije blagdana iscrpljujemo grižnjom savjesti,…

Želite da vas kuhinja mirisima inspirira u svako doba godine? Pokušajte ovo

Čekate goste i večera je gotova. Vino je…

VODIČ ZA BOŽIĆNI SHOPPING 7 bogatih crnih za samo 100 kuna

Ovo je doba godine idealno za mirisna, mekana,…

Veličanstveni pariški Ritz otvoren je nakon 4 godine renoviranja (i 400 milijuna eura)

Sve je opet u ravnoteži u svijetu luksuza,…

7 genijalnih knjiga o vinu koje možete pokloniti početnicima a da im ne kažete da nemaju pojma

Ako baš imate sreće i strpljenja, u hrvatskim…

Komentirajte

  • Bogdan
  • 07/03/2017
  Reply

  Bilo je i vrime da se tako što dogodi u gradu.

  • Nada
  • 08/03/2017
  Reply

  Sretno Sanjine !