Sjajno uređeni novi zagrebački restoran El Toro otvara se za dva tjedna. Pogledajte kako izgleda

Novi restoran El Toro koji se uskoro otvara u prostoru nekadašnje Baschiere na raskršću Šubićeve i Grabovčeve, trebao bi ublažiti jedan od većih restoranskih problema u Zagrebu – manjak steakhousea. Još jedan predstavnik rastuće gastrotainment scene, El Toro se pod vodstvom bivšeg chefa Mundoake Maria Mihelja namjerava  pozicionirati kao latin gastro bar. Na meniju su među ostalim tacosi od bikovog repa, ceviche, tiradito, flat breadovi, guacamole salata s dimljenom pastrvom, juha od paprike i rajčice s cimetom, zapečeni brancin u kukuruznom litu i hladne juhe te naravno nekoliko vrsta odležanih steakova. I ovaj etnički meni bit će, kao i većina ostalih u Zagrebu, prilagođen domaćim okusima i navikama, s nešto u restoranima rjeđe korištenih sastojaka poput kvinoje, crnog graha ili juke.

Restoran je sjajno dizajniran, interijer je radila Arhikultura. Arhitekt Christian Rendulić potpisuje dizajn nekoliko zagrebačkih favorita poput Timea i Apetit Cityja, i Aquariusa za Zrću. El Torom dominira zlatna skulptura bika, a dvoetažni prostor podsjeća na neke poznate suvremene argentinske i peruanske restorane. Posluživanje hrane odjednom kako bi svi gosti za stolom mogli dijeliti jela bit će još jedna privlačna karakteristika ovog novog mjesta. Najavljena vinska lista sastoji se od etiketa Novoga svijeta, hrvatskih i talijanskih vina, a kokteli su u domeni barmena Ivana Bešića.  El Toro započinje raditi ovaj tjedan u soft openingu, a otvorenje za javnost očekuje se u iduća dva tjedna. Slično kao Time, Barbieri’s i Noel, El Toro ima posebni meni za ručak, a DJ ga pretvara u mjesto za izlaske vikendom i srijedom.

Fotografije/Mario Poje

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Trebaju li hrvatskoj gastrohoteli? Nabrojali smo šest dobrih

Oxfordski Le Manoir aux Quat’Saisons tipičan je primjer…

Najuzbudljiviji istarski restorani u kasno proljeće 2017.

Istra je prirodna vikendaška gastrodestinacija: ona je dva…

SAN ROCCO ZA KULT PLAVE KAMENICE Tri ozbiljna recepta s divljim šparogama koja možete skuhati kod kuće

Nema važnijeg vjesnika proljeća u Istri od divljih…

Čini se da se zagrebački Arcotel zatvara. Trebao bi ga zamijeniti Hilton DoubleTree

Zagrebačka hotelska scena napokon postaje malo zanimljivija. U…

TREŠNJE Napravite clafoutis comme il faut (RECEPTI)

Clafoutis je tradicionalni recept iz Limousina u Francuskoj, …

Maceriranjem možete napraviti čudo od voća, i sad je idealno vrijeme. Tajna uspjeha je u fizici (RECEPTI)

Maceracija, postupak rastavljanja i omekšavanja različitih tvari, u…

Komentirajte