Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Toni Erceg počeo je kuhati u zagrebačkom Witnessu (zasad samo navečer)

erceg

Zrinjevački lounge bar Witness počeo se pretvarati u restoran. Chef Toni Erceg, koji je u Witness došao iz luksuznog korčulanskog hotela Lešić Dimitri Palace, zasad priprema kratke večernje menije. Na jelovniku koji smo danas dobili nalaze se stonske kamenice po odličnoj cijeni od 12 kuna za jednu školjku, zatim tartar od tune za 65 kuna, rižoto od kozica i mušula za 90 kuna, file bijele ribe s povrćem za 155 kuna, i steak od tune s mladim špinatom za 155 kuna. Ovaj je mali i konvencionalni meni, čini se, namijenjen soft openingu, dakle prvim danima uhodavanja Witnessove kuhinje. Ljubazni nam je konobar rekao da će restoran uskoro biti otvoren i za ručak. Kad proradi punim kapacitetom, Witness će morati promijeniti vinsku listu. Sadašnja, s više pjenušaca nego bijelih vina, očito je namijenjena lounge baru a ne restoranu. Želi li biti bar donekle konkurentan obližnjem Timeu, Witness će morati drastično promijeniti i listu drugih pića. No, o Witnessovu će uspjehu prije svega odlučivati Ercegovo kuhanje.

 

WITNESS
Amruševa 1, Zagreb

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.