Tekka je jako dobra. Treba još samo par detalja da bi bila odlična

Prije godinu dana razišli su se Tomislav Đačić i Mario Minder, vlasnik i dugogodišnji voditelj Takenoka. Đačić je preselio originalni Takenoko s Kaptol Centra u atraktivno uređeni prostor u Gundulićevoj, te otvorio još jedan u Dubrovniku, dok je Minder preuzeo Takenoko u Radničkoj da bi ga ubrzo preimenovao u Tekku. Tekka je pretkraj studenog predstavila svoj novi jelovnik, iz kojeg nas je osobito impresionirala vrhunska japanska govedina. U ponedjeljak 9. siječnja prvi smo put pronašli nešto vremena da u miru uživamo u Tekkinom novom meniju, koji je starinski opsežan s doslovno bezbroj jela, ali zaista dobar. Izvedbe su još bolje.

Prvo smo naručili “new style sashimi” od jadranskog gofa. Radi se o najboljem jelu koje smo probali ove godine. Optimalno debele ploške gofa kupale su se u sezamovu ulju, vlascu i štapićima svježeg đumbira, a cijeli je tanjur vrištao umami. Hosomaki od rakovice u tempuri bio je standardno dobar. Za glavna smo jela naručili wok od govedine i wok od telećeg filea. Jela iz woka spadaju među glavne favorite Takenoka i Tekke. Oba su woka bila savršeno precizno pripremljena, puna putrastog mesa i hrskavog povrća u dubokim umamiziranim umacima. Riža je pak bila fenomenalna. Mirisala je po ulicama Bangkoka i Hong Konga. Tekkina riža, kako nam je napisao jedan čitatelj, zaista jest najbolja u Zagrebu.

Čokoladni ganache s puno alkohola i kiselkastim karamelom tipičan je primjer dobrog kolača za odrasle. Tekka je trenutno u izvrsnoj formi. Da bi postala zaista odličan restoran nedostaju joj detalji, i to u raznim područjima. Vinska lista uglavnom je neuzbudljiva. Sasvim je pogrešno što se vina na čaše ne toče pred gostom nego se pune čaše donose na stol. Wasabi je i dalje onaj zeleni hren iz tube umjesto pravog wasabija. Ako pak želite nešto ljuto, donijet će vam prilično bezlični čili u prahu, što je besmisleno u vrijeme kad je na našem tržištu dostupno puno uzbudljivih svježih i sušenih čilija. No, ti detalji ne umanjuju uzbudljivost novog Tekkina menija i zaista vrhunsku kvalitetu njene hrane.

TEKKA
Radnička cesta 37b, Zagreb

HRANA +4/5  AMBIJENT 4/ 5  POSLUGA 4/5
kartice: Amex, Visa, Master

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Stižu nove sjajne knjige o barovima, koktelima i pićima. Napravili smo kratki izbor

Kraj kolovoza i početak rujna znače poplavu novih…

5 najboljih stvari koje su se dogodile na zagrebačkom adventu 2016.

U petak oko 11 navečer Takenokovi su konobari…

35 stvari s kojima najviše nervirate druge goste u restoranu

Pročitali smo i objavili desetke lista o stvarima…

Sezona je mladog graška. Evo kako ga birati, kupovati, kuhati…

Sezona svježeg graška je kratka, bere se od…

10 najboljih hrvatskih crnih vina za 2016. godinu (prilično kompliciran izbor)

Iz hrvatske je vinske proizvodnje puno teže relevantno…

Ferran Adrià 2011. je izdao avangardnu kuharicu za jeftino kućno kuhanje. Ova juha od dinje i grejpa je iz nje

Nikome nije bilo ništa jasno kad je Ferran…

Komentirajte