Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kako postaviti glazuru na tortu – savršeno

glazura

Perfektne glatke torte mogu djelovati zastrašujuće, ali ako znate dobro napraviti glazuru ili kupite kvalitetnu gotovu, postupak je zapravo jednostavan. Dovoljno je pažljivo slijediti upute i malo vježbati da dobijete grif. Good Food ima najjednostavniji video za glaziranje torti ikad, u 20-tak poteza. Glazure su slatke, elastične i meke mješavine na bazi šećera koje kolačima dodaju okus, čuvaju vlažnost i uljepšavaju ih. Evo kako se postavljaju na torte.

 

  1. zagrijte džem s malo vode, dobro promiješajte i protisnite kroz cjedilo
  2. četkom premažite tortu sa svih strana, u tankom ravnomjernom sloju
  3. pospite radnu površinu šećerom u prahu
  4. pospite marcipan šećerom u prahu
  5. valjkom razvaljajte marcipan pokretima odozgo prema dolje, okrećite valjak za 90 stupnjeva
  6. razvaljajte marcipan do kraja ravnomjernim pritiskom
  7. kad postignete debljinu koju želite, zarolajte marcipan oko valjka
  8. podignite marcipan pomoću valjka i odrolajte ga na tortu, od sebe prema naprijed
  9. dlanovima pažljivo izravnajte marcipan, da sjedne na mjesto
  10. odrežite višak marcipana pri dnu torte, nož mora biti jako oštar, pokušajte napraviti što uredniji rub
  11. opet pospite radnu površinu šećerom u prahu
  12. ako je potrebno glazuru razmijesite ranije da bude podatnija
  13. pospite glazuru šećerom u prahu
  14. ponovite proces valjanja kao s marcipanom, razvaljajte gornji sloj glazure na debljinu od 0,5 centimetara
  15. stijenke torte premažite bijelim alkoholom (votkom primjerice) ili ohlađenom prokuhanom vodom, kako bi se glazura bolje primila
  16. razvaljanu glazuru zarolajte na valjak
  17. postavite na tortu, od sebe prema naprijed
  18. dlanovima pažljivo postavite glazuru na mjesto
  19. odrežite višak glazure pri dnu torte
  20. ukrasite tortu
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.