Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Le Cordon Bleu i Larousse izdali su slastičarsku kuharicu svih slastičarskih kuharica

cordon bleu knjiga

Jedna od najprestižnijih kuharskih škola na svijetu Le Cordon Bleu, u partnerstvu s Larousseom ove je godine izdala novo enciklopedijsko djelo, slastičarsku kuharicu “L’école de la pâtisserie” (Škola slastičarstva) koja se temelji na 120 godina njihova pedagoškog znanja i iskustva. Knjiga sa 100 temeljito isprobanih recepata ilustrirana je fotografijama Oliviera Plotona, a recepti uključuju sve moguće profesionalne detalje, trikove, povijesna objašnjenja i prezentirani su kao korak-po-korak upute.

cordon-bleu-patisserie

Tehnički direktor odsjeka za slastičarstvo na školi Jean-François Deguignet, komentirao je ovo izdanje kao “poziv na otkrivanje francuskog slastičarstva kako ga uči Le Cordon Bleu”. Kuharica je napisana na francuskom i izdavaštvo o hrani obogatila je klasicima poput Black Forest Gateaua, mousseline krema, St. Tropez tartina ili eclaira, ali i jednostavnijim moderzniiranim receptima za čokoladne kolače s mekim srcem, suflee od vanilije, arte Tatin i sličnima.

Iako je naglasak na klasičnom slastičarstvu, knjiga uključuje i inovativne recepte poput tartleta od čokolade i marshmallowsa, međujela od aloe vere i šumskih jagoda, pareno tijesto s yuzuom i blonde čokoladom, kockica od vanilije i kristaliziranih maćuhica. Poseban dio knjige posvećen je osnovnim tehnikama i pripremi s kojom svaki školovani slastičar počinje obrazovanje. Cijena je 30-tak eura.

Ovo je druga suradnja Laroussea i Le Cordon Bleua u slastičarstvu. Lani su izdali Peti Larousse du chocolat sa 170 recepata za sve vrste slastica od čokolade, od torti do pralinea i sladoleda. Le Cordon Bleu International osnovan je u Parizu 1895., i godišnje obrazuje 20.000 kuhara iz 100 zemalja, u u kuhanju, slastitčarstvu, enologiji, hotelijerstvu i turizmu, a mreža njihovih škola širi se na 20 zemalja svijeta. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.