Decanter je objavio ljetni vodič kroz dalmatinske vinarije. Evo tko je na listi

U ovogodišnjem ljetnom vodiču za Hrvatsku, Decanterov kolumnist, specijalist za prirodna vina Simon Woolf, predlaže dalmatinsku turu od Splita do…

Francuski Le Monde uvrstio je Lošinj i Cres među dvadeset najatraktivnijih destinacija na svijetu za ljeto 2017.

Lošinjski je turizam nedavno dobio dosad najveće priznanje. Otok, koji smo i mi jučer ubrojili među pet najboljih hrvatskih turističkih…

Walter Filiputti, konzultant Vina Meneghetti, osvojio je prestižnu nagradu za svoj književni magnum opus

Walter Filiputti lani je objavio opsežnu knjigu Storia Moderna Del Vino Italiano Curato (The Modern History of Italian Wine). Ta…

Osim kvalitete, hrvatskoj restoranskoj turističkoj industriji ozbiljno nedostaju i sljedeći žanrovi

Hrvatska, dakle, definitivno nije gastrodestinacija. Koliko god se svi mogući ministri  turizma trudili dokazati suprotno, u Hrvatsku se ne dolazi…

Može li rose uistinu biti vrhunsko vino? Naravno da može (evo i četiri primjera)

Kolovoški Decanter uz duhoviti naslov 30 Rose to Dine For najavljuje da je došlo vrijeme gastronomskih rosea, koji su nešto…

Pet najboljih destinacija na Jadranu u ljeto 2017.

Jedan od fenomena ove turističke sezone jest činjenica da ona, premda najbolja dosad, nije promovirala niti jednu novu ni posebno…

Još jedna velika vinska podvala. Vinarija Zure za svoj pjenušac traži 750 kuna plus PDV!

Ovih smo dana dobili kranje neobičnu informaciju, koja narušava sve realne kriterije cijene vina u Hrvatskoj (i u svijetu). Naime,…

Uz malo više  truda i znanja šibenski Life Palace mogao bi postati izvrstan hotel

Life Palace, heritage hotel sa sedamnaest soba i predsjedničkim apartmanom, već sada ostavlja vrlo dobar dojam. Lokacija na Trgu šibenskih…

Nova Coca Cola Zero Sugar patološki je slatka i prilično grozna

Vraćajući se iz Novog Vinodolskog, u subotu ujutro na benzinskoj crpki u Ravnoj Gori kupili smo Coca Colu Zero Sugar,…

Novi Tač najozbiljniji je restoran na cijelom dugačkom potezu između Rijeke i Paga

Crikvenička rivijera nikad se nije mogla pohvaliti boljim kulinarstvom. U samoj Crikvenici svojedobno smo znali jesti u starinskom restoranu Moslavina,…

Evo zašto je Dalmacija između Masleničkog mosta i Šibenika najzaostalije turističko područje na Jadranu

Ovih smo se dana vozili starom Jadranskom magistralom od Zadra do Šibenika. I ondje je, naravno, baš sve prepuno. Gusto parkirani…

Murterska Boba pokazuje kako se konoba može pretvoriti u autentičnu gastronomsku i turističku atrakciju

AccuWeather je na Murteru pokazivao plus 39 (real feel 40) dok smo s Vjekom Bašićem, vlasnikom sad već čuvene konobe…

Svi se pitaju zašto Gordon Ramsay odjednom snima dokumentarac o kolumbijskoj narko mafiji

Gordon Ramsay je postao tema misterioznih članaka na internetu. Prema objavama britanskih medija, chef upravo snima dokumentarac o kolumbijskoj narko…

Pelegrinijevi crni špageti s ježincem možda su najbolje jelo koje smo kušali ove godine, ali pred chefom Štefanom mnogo je izazova

Crni špageti s ježincem jelo su koje pjeva, čini vas sretnim, impresionira i svjedoči o inteligenciji i talentu chefa koji…

U bračkom Stina Vinu jučer su počeli s berbom pošipa. Riječ je o jednoj od najranijih berbi u Dalmaciji ikad

U srijedu 9. kolovoz bračka vinarija Stina Vino počela je s branjem pošipa. Kako nam je rekao Ivica Kovačević, direktor ove…

Niko je solidan starinski restoran s dobrom ribom, golemim hlapovima i bidermajerskim namještajem

Potez od Dikla do Puntamike i Borika najljepši je dio zadarske rivijere, barem kad je riječ o plažama. A usred…

Umro je Christian Millau, suosnivač kultnog restoranskog vodiča Gault&Millau i ideolog celebrity chefova

Christian Millau, suosnivač vodiča Gault & Millau, umro je u jučer u Francuskoj u 88. godini. Vodič koji je osnovao…

Nekad zabranjeni ružičasti Stagnum naoriginalniji je hrvatski rose

Prije šest ili sedam godina Frano Miloš odlučio je proizvesti rose. Bio je prilično zadovoljan rezultatima pa ga je prozvao…

BORIS ŠULJIĆ Od prvog bara na Zrću do visoke gastronomije i novog Boškinca s pet zvjezdica

Ovog se ljeta navršava trideset godina otkako je otvoren Kalypso, prvi bar na Zrću, koji i danas radi. S Borisom…

Ovaj australski kafić muškarcima naplaćuje 18 posto više nego ženama

Burne rasprave o politici veganskog cafea Handsome Her iz Melbournea proširile su se daleko izvan Australije. Ovaj kafić muškarcima na sve…

Berba grožđa u Franciacorti zbog Lucifera je počela najranije u povijesti

Talijanski proizvođači pjenušaca iz Francicacorte u Lombardiji berbu 2017. službeno je počela 3. kolovoza. To je 12 dana ranije od…

NE PREPORUČUJEMO Zaista ne postoji bedastiji način da potrošite stotinjak kuna od kupnje ulja od tartufa

Prelistavajući današnji Novi list, u ljetnom smo prilogu naletjeli na recept za carpaccio od orade u kojem se na 600…

Ruski milijunaš Viktor Vekselberg napokon je dobio dopuštenje za gradnju Belvederea

Kako u novom broju objavljuje Dubrovački vjesnik, Visoki trgovački sud donio je pravomoćnu presudu kojom se omogućuje početak gradnje novog…

AMEDEI Jedna od najboljih čokolada na svijetu ponovno je u talijanskim rukama

Amedei je ponos toskanske”čokoladen doline”. Firma koju je 1990. u Pontederi osnovala majstorica čokoladarka Cecilia Tessieri, jedan je od najjačih…

Sommelierka Jelena Šimić Valentić otvara novi vinski bar Pupitres u Frankopanskoj

Zagrebačka sommelierka Jelena Šimić Valentić otvara novi vinski bar u gradu. Pupitres, nazvan kao i njezina vrlo popularna vinska škola, …

Kako zapravo izgledaju restorani s jednom i dvije Michelinove zvjezdice

Kad smo prekjučer, u povodu dodjele Michelinove zvjezdice rovinjskom restoranu Monte objavili naš popis hrvatskih restorana koji zavređuju jednu ili…

Ovi ljudi peku rombove u rastaljenom staklu

Ako vam je dosta brancina u soli, škartocu i ribe na žaru, znajte da spasa ima, jer netko negdje upravo…

Želite da vam hrana u hladnjaku dulje ostane svježa? Složite je ovako

Hladnjak je kao mobitel ili čisto rublje, jedna od onih stvari o kojima ne razmišljate dok se ne pokvare ili…

Divna nova sladoledarnica u Tokiju zamišljena je kao velika torta u kojoj se možete izgubiti

Japanski studio Nendo napravio je još jednu fenomenalnu slastičarnicu za chefa Hideki Kawamuru. Glace et Chocolat u Tokiju drugi je…

Ovaj chef više ne želi tolerirati goste koji izmišljaju alergije

Na zidu restorana Queen Chow u Sidneyu piše “Queen Chow Loves You”, ali ta ljubav nije bezuvjetna. Chef restorana Patrick…

Esplanada slavi sezonu rajčica vibrantnim jelima po niskim cijenama

Terasa Esplandina Bistroa najvjetrovitije je mjesto u središtu Zagreba. U nedjeljno rano popodne svi mogući vjetrovi, koji su najavljivali večernju oluju,…

Naš čitatelj Ivan Romić tvrdi da je u restoranu Krka Belvedere kraj Skradina jeo najgore lignje na svijetu. Evo što se dogodilo

Na mail adresu Kulta Plave Kamenice prekjučer je stigao mail našeg čitatelja Ivana Romića, poslan i na adrese drugih medija…

Ivica Matošević proizveo je prvi istarski port. Iron Witch prilično je solidno vino

Kad su Ivica Matošević i Đurđica Orepić boravili u Portugalu, zaljubili su se u port. Pa su se vratili u Hrvatsku…

10 savjeta za kuhare koji žele postati slavni

Chef legendarnog londonskog restorana Gavroche, Michel Roux Jr. zabranjuje da ga se zove celebrity chefom. Pored svih angažmana na televiziji,…

Monte je i fizički dobio Michelinovu zvjezdicu. Evo koji još restorani u Hrvatskoj sigurno zaslužuju Michelina

Danijel Đekić, Monteov chef i vlasnik, nedavno je fizički primio Michelinovu zvjezdcu koja je ovom rovinjskom restoranu dodijeljena početkom 2017.…

Genijalni vlasnik ribarnice u Francuskoj izumio je stroj za prodaju svježih kamenica

Svježe kamenice su toliko genijalna stvar, da se ne bi trebalo ograničavati na uživanje u njima samo tijekom ručka ili…

U bunkeru kraj Straduna Siniša Lasan priprema svoj najvažniji sommelierski ispit dosad

Prostorija je velika nekih deset kvadrata, možda dvanaest u najboljem slučaju. Nema WC ni klimatizaciju, ali prastari debeli kameni zidovi…

Znanstvenici su otkrili što je najbolje piti po vrućini. Ne, nije voda, ali to je samo pola odgovora

Asfalt se užario, na ulici se nemamo gdje skloniti od toplinskog vala iz Afrike. Jedino što bismo prihvatili kao sigurno…

Mario Čepek u Vinodolu nas je nahranio lazanjama od pastrva, pečenim paprikama i raskošnim smokvama

Kao što smo jutros konstatirali, u strogom centru Zagreba ovih dana gotovo da i nema dobrih restorana koji rade za…

BrewDog stiže u Ameriku s porukom za Trumpa. Otvaraju bar kroz koji će prolaziti granica SAD-a i Meksika

Škotska pivovara BrewDog objavila je da u sklopu svoje američke operacije otvara The Bar on the Edge, pivnicu koja će…