Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Umro je čovjek koji je izmislio Big Mac

deligatti

Vlasnik 48 McDonald’sovih franšiza u Pennsylvaniji Michael Deligatti, umro je u 98 godini života. Deligatti je zauvijek promijenio McDonald’s kad je u drugoj polovici šedesetih godina izmislio Big Mac, jedan od najvažnijih Mc Donald’sovih proizvoda, koji je danas dostupan u preko 100 zemalja širom svijeta, uključujući Hrvatsku.  Na izradi Big Maca radio je navodno, pune dvije godine. U restoranu u gradu Uniontown predstavio ga je 1967. da bi godinu dana kasnije Big Mac, hamburger s dvije pljeskavice, salatom, lukom, kiselim krastavcima , sirom i posebnim umakom u pecivu sa sezamom, ušao u nacionalnu i globalnu McDonald’sovu ponudu.

Dosad je u svijetu  prodano preko 900 milijuna Big Macova, i svaki konkurentski lanac fast-food restorana ima svoju inačicu. Mc Donald’s tvrdi da se Deligattijev recept do danas nije promijenio. Delligati je razvio i McDonald’sov doručak, za potrebe radnika u čeličanama koji su na kraju noćnih smjena dolazili na kobasice i palačinke u njegove lokale u Pittsburghu.

“Jim je bio legenda među vlasnicima McDonald’sovih franšiza i ostavio je trajni pečat na našem brendu”, objavila je korporacija u priopćenjup povodom njegove smerti, “Sjećat ćemo ga se kao pronicljivog poslovnog čovjeka, znalca ovog posla i časnog gospodina koji je stvorio naslijeđe za četiri generacije svoje obitelji u Pennsylvaniji i Sjevernoj Carolini”. 

https://www.instagram.com/p/BNcfa2lDXCN/?taken-by=srtlove

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.