Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Advent u Chef Streetu u Tomićevoj krenuo je malo usporeno, ali u Kurelčevoj je jako živo

advent1-1

U subotu navečer centar Zagreba bio je prepun veselih ljudi, koji su unatoč kišici došli uživati u prvom danu adventa. Trgom bana Jelačića, Ilicom i okolnim ulicama nije se moglo prolaziti bez pomoći laktova, kao da smo na Oxford Streetu. Energija, božićno raspoloženje i dobar feeling razlijevali se se zagrebačkim ulicama, a mi smo se prvo zaputili u Tomićevu ispod Uspinjacče, koja je za ove blagdane prekrštena u Chefs Street.

Nažalost, prvog dana adventa Tomićeva se doimala dosta daleko od bilo kakve kuharske ulice. Prvo, učinilo nam se da je ondje premalo kućica. Drugo, samo tri bi mogle opravdavati pridjev Chefs Street. Riječ je o štandu s nazivom Chef House: lijevo od Chef’s House piše Marin Medak a desno Andrej Barbieri, dok na šanku stoji: dnevno jelo – curry – 45 kuna.

advent-1-4 advent-1-3 advent-1-2 advent-1-6

I baš ništa drugo. Na ploči s redovnim menijem Chef Housea nabrojano je nekoliko jela koja se bitno ne razlikuju od ponuda u drugim kućicama po gradu. Osim Chef Housea, u Tomićevoj smo još uočili kućicu omiljene istarske konobe Vodnjanka koji nam je s maneštrom otvorio apetit i izdvojio se iz mira kobasica, fritula i šunki, te kućicu Vrata Kornata u kojoj zajedno nastupaju Konobe Fešta, Boba, Tik Tak i Opat i gdje su pića izgledala zanimljivija od hrane. Dakle, samo tri štanda na kojima se kuha, u ulici koja se zove Chefs Street.

 advent-1-10 advent-1-11
advent-1-8advent-1-13

Nadamo se da je riječ jedino o sporom startu i da će se ponuda u Tomićevoj i uskoro dramatično poboljšati. Petsto metara istočno u Kurelčevoj i na Europskom trgu, stanje je mnogo živahnije. Kurelčeva je za ovaj advent Disco Street i trenutno je tamo najbolja atmosfera. Ondje već rade Submarine, Maximilian, Gyoza, Wurst Bar i veliki crveni food truck s Rougemarinovim natpisom, kao i niz drugih, manje poznatih brandova. Kult Plave Kamenice redovno će Vas će izvještavati o događajima na zagrebačkim adventskim kućicama. U idućem izvještaju provjerit ćemo ponudu na Tomislavcu.

advent-1-15

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.