Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

TripAdvisor postaje servis za social eating. Jer ljudi trebaju Airbnb za hranu

tripadvisor

Najveći portal za recenzije restorana koje pišu gosti TripAdvisor, sklopio je partnerstvo s američkim startupom EatWith, jednim od najpopularnijih servisa za social eating. To bi trebalo ojačati uslugu Eat With Locals na TripAdvisoru, a možda i zazvati i promjene u restoranskoj industriji. Ideja je spajati ljude koji žele zajedno jesti u neformalnom okruženju.

Umjesto da ovisite o bistroima u Parizu, zašto ne biste otišli na večeru u stan umirovljene profesorice i družili se s pogledom na pariške krovove? EatWith svoj servis opisuje kao “jednostavan način da uđete na scenu alternativne prehrane, a posebno da upoznate kreativne i zanimljive ljude otvorena uma”. U partnerstvu s TripAdvisorom, mogli bi postati AirBnb za hranu.  

Preko TripAdvisora se tako sada u nekoliko desetaka gradova možete naručiti na ručak ili večeru kod domaćina koji se oglašavaju na EatWith. U ponudi su najrazličitija mjesta od restorana do starih tavana, i još raznolikije kuhinje. Obroci se plaćaju na sličan način kao smještaj u AirBnb-u. Cijene se kreću od 30 do 100 dolara po osobi. Koncept social eatinga je odavno poznat i na gotovo svakom tržištu postoje aplikacije preko kojih se on organizira. EatWith radi i u Hrvatskoj.  

Ovo je, međutim, prvi put da je social eating uveden na ogroman servis poput TripAdvisora.  Jedna od zanimljivijih opcija je i “Ručajte s lokalnim chefom” (Dine with a local chef), trenutno dostupna u 10 gradova, među kojima us Barcelona, New York i Sao Paulo. Najavljeno je skoro širenje na veći broj gradova. Naravno, kako se sve događa na TripAdvisoru, gosti recenziraju svoje domaćine.

Prve kritike upućene su nepouzdanosti servisa, jer domaćini otkazuju ručkove i večere ako ne dobiju “kritičnu masu” rezervacija. TripApdvisor tvrdi da će rješenje tog problema biti u rastu popularnosti usluge, koji jamči.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.