6 hrvatskih craftova koje volimo i cijenimo više od ostalih domaćih piva

Hrvatska craftomanija nikako da se zaustavi. Dapače, stalno se pojavljuju nova piva, a sve više kafića, barova i restorana drži domaće craft etikete: zanimljivo je da je klasični, veliki restoran poput Plavog podruma prešao na Zmajsko, i to s vrlo dobrim rezultatima, dok Bevanda od otvaranja drži Servolo.

Kult Plave Kamenice sastavio je listu naših piva, koja smo u proteklih godinu dana najviše voljeli piti, neovisno od godišnjih doba. Na listi, nažalost, nema Vunetova koje iznimno poštujemo, ali ga već predugo nismo uspjeli kušati.

1. Zmajsko Pozoj  90 /100

Pozoj je pivo srednjeg alkohola (malo više od 7 posto), jakog tijela, punog okusa i fenomenalnog, hmeljastog završetka. Naglašena gorčina sjajno se slaže sa svim drugim elementima. Jako ozbiljno pivo.

2. Prvo viško Saison  89 /100

Izvrsno, slojevito pivo s nizom okusa i aroma, od voćnih do hmeljnih. Elegantno, osvježavajuće, vrlo se dobro slaže s raznovrsnom hranom, od pizze do poširane bijele ribe

3. Medvedgrad Fakin  87/100

Još jedan ale čvrstog tijela i snažnog okusa s naglašenim hmeljastim aftertasteom. Možda bi nam se svidjelo još sasvim malo više gorčine

4. Prvo viško Session  IPA 86/100

Jako dobro lakopitko, osvježavajuće pivo niskog alkohola (4,6 posto) i naglašene arome hmelja. Kao i kod Saisona, i ovdje su svi elementi precizno usklađeni. Pivar Prvog viskog naprosto zna posao

5. San Servolo APA  85/ 100

Servolova APA je lijepo izbalansirano, svježe ali supstancijalno pivo, s umjereno naglašenim okusom hmelja. Pomalo asocira na Anchor Steamov Liberty

6. Prvo viško Gose  85/100

Gose je najzanimljivije i najradikalnije pivo na cijeloj domaćoj sceni. Mnogi ga mrze i smatraju nepitkim. Mi, pak, mislimo da se radi o ozbiljnom proizvodu čiji slano kiselo gorki okusi sjajno idu uz čitav niz kuhinja: od kineskih i indijskih, pa do klasično pripremljenih rižota

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Pulska Park Plaza Histria tipična je udobna spavaonica za goste koji baš ne vole hotele

Prije točno 29 godina kad je podignut, hotel Histria…

Mali vodič kroz zatvorene (i otvorene) zagrebačke restorane. Iz grada je u kolovozu nestala vrhunska kuhinja

Zagrebačka restoranska scena ovog se ljeta ispraznila možda…

LJETO 2017. Najbolji restorani u Istri, na Kvarneru i sjevernoj Dalmaciji (do Paga)

U protekla smo dva mjeseca intenzivno obilazili sjeverni…

Four Seasons u Londonu otvara spektakularni hotel s restoranom Anne-Sophie Pic

Four Seasons najavio je da u veljači  2017.…

Rovinjski Delfin spada među najmodernije istarske hotele

Pretprošlu nedjelju, zahvaljujući kiši, morali smo se evakuirati…

6 esencijalnih preduvjeta za uspjeh novootvorenog restorana

Velik broj restoranskih otvaranja i zatvaranja u Hrvatskoj…

Komentirajte

    • dado
    • 16/07/2017
    Reply

    Ipa sa 4,6% ?