Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Genijalna atmosfera, dobar pregled scene, odlični ginovi. Unusal Gin Weekend je super

unusual-gin-weekend-ginovi

Za nas koji volimo gin ovo su nestvarna vremena. Svi ga žele piti, barovi se natječu tko će raditi bolji gin tonic, Facebook je pun najava za evente i slika koktela, vraćajući se s posla možete kupiti artizanski gin na nekoliko mjesta u gradu…Da stvari budu potpune, ove se godine u Zagrebu otvorio A Most Unusual Garden. U njegovu psihodeličnom vrtu s kućicom na stablu vlasnici su pokrenuli novi zagrebački event, Unusual Gin Weekend. Otišli smo u subotu.

A Most Unusual Garden jedno je od rijetkih mjesta u Zagrebu na kojemu zaboravite u kojem ste gradu, kojoj zemlji i koji je dan. Mogli bi biti na kvartovskom tulumu u Londonu ili nečijem rođendanu u Amsterdamu. Skriveni krošnjama od asfalta Horvaćanske i obližnjih zgrada, pod lampionima možete satima ostati  za visokim stolovima ili čavrljati s barmenima i pijuckati koktele dok vam se djeca igraju oko nogu. Cijeli vrt je pun mirisa mente, lavande, crnog papra, bosiljka i začina koji čekaju da uskoče u koktele, kroz idilične kasnoljetne beatove čuje se zveckanje leda u shakerima, smijeh i lupkanje metalnih žlica o stijenke čaša u kojima se miješaju pića od Botanista, Marea, Tanqueraya, Bombay Saphirea, Hendricksa, Dutch Couragea, Master’sa…ukupno 30 vrsta gina na sedam šankova u svim mogućim kombinacijama.

https://www.instagram.com/p/BJ5qo8RglzQ/?taken-by=kultplavekamenice

Pažnju su nam privukli  Marconi, poznati talijanski proizvođač grappa koji je na ovom valu ušao u proizvodnju gina, i dva koktela, gin tonic s ciklom, krastavcem i karfiolom i drugi s kurkumom i đumbirom koje nam je napravio Marin Nekić. Zemljani okusi povrća i kurkume otkrili su nam nove stvari u ginu. Unusal Gin Weekend, koji se ove godine održava od 1. do 4. rujna, zamišljen je kao trodnevno događanje na kojemu se predstavljaju svi brendovi gina dostupni u Hrvatskoj i na kojemu se dosta kvalitetno možete upoznati s tim velikim pićem. Iako svaki barmen izlaže listu koktela koje priprema, najbolje je prepustiti im se u ruke. Festival funkcionira na sistemu kupona koji se kupuju na ulazi u i zamjenjuju za piće na šankovima, a nepotrošeni kuponi mogu se ponovno zamijeniti za novac. Odličan događaj na koji želimo ići na svim idućim izdanjima.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.