Ab Ovo postaje ozbiljan restoran, jedan od rijetkih koji brinu o detaljima

O Ab Ovu prvi smo put pisali oko Uskrsa, kad se tek bio otvorio. Usprkos brojnim pogreškama koje su dovele do osrednje ocjene, proglasili smo Ab Ovo potencijalno najboljim restoranom u istočnom dijelu Zagreba, iza Rougemarina koji je ipak kategorija za sebe. Jučer smo došli u Ab Ovo osvježiti dojmove i provjeriti je li restoran napredovao. S velikim zadovoljstvom možemo izvijestiti da je Ab Ovo uistinu bolji nego u proljeće.

ab-ovo1

Prvo, umjesto kaotičnog spoticanja između vina s karte i vina koja se stvarno nude, ovaj put nas je dočekao vrhunski vinski servis. Tomčev pjenušac Diplomat nije se točio u fluteove nego u velike vinske čase baš kako treba, sjajni pošip Nerica poslužen je na optimalnoj, ne preniskoj temperaturi, dok smo uz Laphroaig dobili čašu vode s vrlo malom žličicom. Netko u Ab Ovu zna, što je posve rijetko u Hrvatskoj, da samo kap ili dvije vode u malt whiskeyima oslabađaju desetine mirisnih komponenti.

Ručali smo kućno izrađene fettuccine s vrganjima, lisičarkama i teletinom koje su perfektno odražavale ove kišno-sunčane kolovoške dane, i čips od kozica s majonezom od vanilije, lubenicama, motarom i nekom mliječnom emulzijom koja se dobro složila s kozicama. Da čips od kozica nije lagano zagorio, to bi jelo bilo izvrsno.

ab-ovo3

Kasnije smo još pojeli tanjur pun finih kozjih sireva sa svježim smokvama. Zaista kreativno i zaista sofisticirano kuhanje razlikuje Ab Ovo od milijun drugih zagrebackih bistroa. Prekratki meni (gosti za stolom do našeg žalili su se što nema nijedne juhe) i povremene tehničke pogreške, ograničavajući su faktori tog atraktivnog restorana smještenog preko puta maksimirske šume.

ab-ovo

Usprkos pogreškama i ograničenjima, Ab Ovo  spada među rijetke zagrebačke restorane, u čijoj se hrani moze uživati. Cijene su vrlo prihvatljive. Ni jedno jelo ne košta vise od 75 kuna, a većina buteljki stoji oko 150 kuna.

AB OVO
Bukovačka cesta 27, Zagreb

HRANA- 4/5  AMBIJENT -4/5 POSLUGA 4/5

KARTICE sve osim Dinersa

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

6 najboljih hotela za ljeto u Istri i na Kvarneru

Karakter, ugoda, usluga  Pri izboru najboljih hotela na…

Zašto uopće nije jednostavno skuhati dobru šalšu od svježih rajčica i kako uspjeti

Šalša je jedno od onih jela. Nema najbolje,…

Karta hamburgera u centru Zagreba koje možemo preporučiti

Burger barovi postali su jednako inflatorni segment zagrebačkog…

Kako prepoznati loš hotel s puno zvjezdica. 7 važnih kriterija

U nedjelju ujutro Booking.com pokazivao je da je…

10 najboljih hrvatskih crnih vina za 2016. godinu (prilično kompliciran izbor)

Iz hrvatske je vinske proizvodnje puno teže relevantno…

PRIČA LUKŠE JAKOBUŠIĆA Od javnih kuhinja do najmodernijeg hotela u Dubrovniku

“Točno je, nemam se što sramiti. Mojoj obitelji…

Komentirajte