Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

6 najboljih hotela za ljeto u Istri i na Kvarneru

alhambra

Pri izboru najboljih hotela na sjevernom Jadranu vodili smo se s tri kriterija koji, naravno, moraju biti međusobno povezani. Jedan je osobnost hotela, koja  ne podrazumijeva samo uređenje i specifičnosti ponude, nego i onaj posve posebni osjećaj koji pojedini hotel čini nezaboravnim. Drugi kriterij čine stvarne značajke pojedinog pravog hotela s pet zvjezdica. Dakle sva ona udobnost, koju pojedini  vrhunski hotel mora pokazivati na različitim razinama funkcioniranja, od sobe nadalje, pri čemu osobitu ulogu igra ponašanje osoblja. Treći je kriterij, posebno u ovo godišnje doba, lokacija pojedinog hotela. Svaki od izabranih hotela ima svoju plažu, osim Adriatica koji je, pak, smješten u srcu jednog od najljepših hrvatskih  gradova, satraktivnim  pogledima na more.

1. Adriatic, Rovinj

Adriatic je, kako smo nedavno bili napisali, najosobniji luksuzni hotel na obali: sjajno i indivudalizirano uređen, s milijun detalja koji Vam dugo ostaju u sjećanju, sa zaista odličnim i visoko funkcionalnim  sobama, izvrsnim izborom pića na baru i onim prilično očaravajućim grandeurom što ga mogu posjedovati samo hoteli palače. Osim toga, Adriatic je postao jedno od središta rovinjskog javnog života, što je prirodna uloga glavnog gradskog hotela

2. Alhambra, Mali Lošinj

Alhambra je još jedan povijesni hotel, nedavno preuređen u pravih pet zvjezdica. Sobe su iznimno udobne, restoran jako, jako dobar, vinska karta među najboljima na Jadranu, dok hortikultura stvara dosta jedinstveno mirisno i vizualno okruženje. Kada idete na večeru, proči ćete kraj stabla papra ili možete sjediti skriveni u mediteranskom vrtu. Pogledi na idiličnu uvalu Čikat, gdje se nalazi i Alhambrina plaža (uvala završava otvorenim morem), spadaju među Alhambrine strateške prednosti. Šteta je, međutim, što Alhambra ne drži alkohol u minibarovima svojih soba. Premda room service radi 0-24, katkad je ugodnije otvoriti vrata minibara i izabrati što Vam se u toj sekundi pije.

3. Monte Mulini, Rovinj

Kada je otvoren krajem prošlog desetljeća, Monte Mulini je, uz Kempinski, bio prvi hotel s pet zvjezdica u Istri. Monte Mulini zaista jest napravljen prema kriterijima ozbiljno luksuznih five star hotela (veličina soba, kvaliteta kreveta), luksuzni javni prostori, ali je u prvo vrijeme imao ozbiljnih problema s osobljem koje nije znalo upravljati takvim hotelskim proizvodom. Kvaliteta posluge u međuvremu  se značajno poboljšala, no najveći je dobitak za Monte Mulini plaža Mulini Beach, jedna od najbolje uređenih u Hrvatskoj: udobne ležaljke i suncobrani po narudžbi, sjajan šank s vrlo solidnim izborom hrane za plažu te, naravno, izvrstan položaj daju Mulini Beachu realnu ekstra vrijednost.

4. Bevanda, Opatija

Bevanda se može pohvaliti vjerojatno najbolje uređenim sobama na cijelom sjevernom Jadranu, uključujući legendarni minibar s trapističkim pivom, šampanjcima i vrhunskim vinima, kao i goleme televizore i fantastičan poglede na Kvarnerski zaljev iz svih dijelova sobe, uključujući goleme kade. Nadalje, istoimeni restoran spada u najuži hrvatski vrh. Pitanje je, međutim, koliko Bevandina plaža Lido, koja je svakako pomogla podizanju Opatije kao destinacije i koja nam se, sama po sebi, prilično sviđa, komunicira s hotelom. Hotel i restoran s jedne, te plaža s druge strane, dva su različita svijeta po feelingu, sadržajima i profilu većine gostiju.

5. Lone, Rovinj

Lone se reklamira kao design hotel, što podrazumijeva i visoku razinu neformalne atmosfere u hotelu, nešto manje luksuzne sobe nego u susjednom Monte Muliniju, konceptualizirane nazive restorana (zovu se po slovima imena hotela), kao i niže cijene. Lone je, u svakom slučaju, jako udoban, lijepo uređen hotel jednim vrlo dobrim restoranom (L) u prekrasnom vrtu, i s neobično dosadnim izborom pića u barovima. Mulini Beach podigla je i Lone na znatno višu razinu

6. Navis, Opatija

Navis je prvi dobar hotel na opatijskoj rivieri koji ima više od deset soba (koliko, naime ima Bevanda). Navis je pametno iskoristio svoje slabe strane, pa je male sobe oživio prilično radikalnim dizajnom i  izvanrednim pogledima s balkona.. Šteta što su kupaonice izrazito dosadno i ne baš funkcionalno uređene. Osoblje je uzorno, spremno pomoći na koliko god jezika treba, osjećaj luskuza postiže se nizom pametnih poteza poput vitrine s kolekcijom vina i malt whiskeya ili akvarija s jastozima, a mala šljunčana plaža ispod samog hotela izgleda prilično neodoljivo.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.