Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PAPA’S Odlične pljeskavice na Tuškancu

papas3

Prije nekoliko godina, kada se Papa’s tek otvorio, najbolju mu je reklamu napravio Dino Galvagno, u ono vrijeme vodeći hrvatski chef. Cijeli je grad znao da Galvagno voli Papa’sove hamburgere: i sam nam je jednom pričao o mesnatosti i snažnom okusu Papa’sovih pljeskavica. Kasnije smo dobivali i nešto lošije izvještaje s lijepe terase ispred kina Tuškanac, da bi se ovih dana uvjerili kako je Papa’s danas ponovo u ozbiljno dobroj formi.

Naručili smo cheesebruger i BBQ burger. Pljeskavica u oba sendviča bila je vrlo blizu izvrsnoj: sočna, debela, sA žestokim okusom govedine i s onom važnom tečnošću i rahlošću, koja prave burgere razlikuje od gumenastih, smrznutih pljeskavica kakve se masovno prodaju u nekim drugim poznatim hamburgeraonicama.

Osim mesa, dobar je dojam ostavila i precizno ispržena hrskava  slanina, kao i konvencionalni, sočni umak (neka  vrsta klasične Aurore). S druge strane, Papa’sov pomfrit bio je mekan i gnjecav, što je dosta ozbiljna pogreška, pogotovo zato što kuhinja nije bila pod osobitim opterećenjem. Najviše nas je desetak jelo na Papa’sovoj terasi. Pecivo također nije blistalo: doimalo se pomalo isušenim.

papas1

Izbor piva je korektan već i zato što uključuje Zmajsko (nije nam jasno zašto se Papa’s opterećuje sa svim mogućim dosadnim pivima iz supermarketa), dok je izbor vina uobičajeno slab, kao i u svim drugim burger barovima u Zagebu. Papa’sova strateška prednost jesu,međutim, kokteli, za koje je odgovoran Marin Nekić, vodeći hrvatski miksolog. Papa’s ima i vlastiti vrt s travama za koktele. Iskreno govoreći, ne vidimo ni jedan dobar razlog zbog kojeg se slana margarita ili vrlo suhi  martini ne bi servirali uz burgere.

Papa’s American Bar

Tuškanac 1

HRANA -4/5,  AMBIJENT 4/5,  POSLUGA  3/5

Kako su recenzenti vodiča The Truffle ocijenili Papa’s American Bar, možete pogledati OVDJE

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.