Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tom Gretić se vraća u Zagreb kao novi chef patron Bistroa Apetit

gretic

Bistro Apetit u petak je na svojoj Facebook stranici objavio da je Tom Gretić novi chef patron restorana. Nakon što su voditelj, sommelier Ivan Jug i chef Goran Kočiš napustili Bistro Apetit da bi otvorili svoj restoran u prostoru nekadašnje Pete četvrtine Dina Galvagna blizu zagrebačke džamije, svi su se pitali tko će ih zamijeniti u Bistrou Apetit. Vijest nije trebalo dugo čekati.

Zadnji angažman Toma Gretića u Hrvatskoj bio je na funkciji glavnog chefa Maistrinih restorana. To je jedno vrijeme radio zajedno s Priskom Thuring, koja upravo obnaša izuzetno uspješan mandat u zagrebačkom restoranu Dubravkin put. Nakon odlaska iz Rovinja, Gretić je rekao da je to kraj njegove faze rada u velikim hotelskim restoranima i najavio da će neko vrijeme prihvaćati pozive na gostovanja u inozemstvu, među ostalim u salzburškom Hangaru 7, i više se baviti konzultantskim poslovima. “Dvadeset pet godina nisam prestajao raditi i vrijeme je dase malo stane na lptu” izjavio je tada za RTL, “Vjerujem da s prikupljenim znanjem mogu pomoći restoranima i kuharima u nevolji ili onima koji imaju potrebu za malo dugačijim pogledom na kuhanje i menije.” Gretić je nakon završene škole u Zagrebu karijeru počeo kuhajući za prognanike u hotelu za vrijeme rata,a prvu priliku za učenje u inzemstvu dobio je 1996. godine. Kuhao je na Bliskom i dalekom istoku,u Africi i Europi. Najvažnije profesionalne epizode, kako je više puta rekao, bili su njegovi angažmani u Dubaiju,  Zürichu, Dubrovniku i Egiptu.

Nakon Maistre dio vremena radio je u Austriji i Beogradu.  Gretićev povratak u Zagreb i preuzimanje funkcije chefa i voditelja restorana Bistro Apetit možda je iznenadio mnoge, ali je svakako događaj koji će ovo ljeto i jesen na zagrebačkoj restoranskoj sceni učiniti bitno zanimljivijim. Bistro Apetit objavio je da je “Ponosan što ulazi u društvo najboljih i najizazovnijih restorana iz Tomovog životopisa, kao i da  otvara još jedno novo poglavlje u knjizi zajedničkog uspjeha čije će stranice ispisivati sa sjajnim Tomom Gretićem.”

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.