Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Matoševićeva crna Grimalda iz 2012. s 90 je bodova ušla na listu preporuka Stevena Spurriera

grimalda-glavna2

Crna Grimalda Ivice Matoševića iz 2012. godine dobila je 90 bodova i ušla u preporuke Stevena Spurriera u lipanjskom broju Decantera. “Vina Ivice Matoševića, jednog od najuglednijih hrvatskih vinara, puna su prirodnog poleta utjelovljenog u ovoj kupaži merlota i terana, čije su duboke arome višnje na aftertasteu podignute notama divljih kupina”, piše Spurrier. Ove zime kušali smo Grimaldu iz 2013. s karakterističnom plavom etiketom. Riječ je o najboljem Matoševićevom crnom vinu dosad. Kao što smo napisali u recenziji, prethodne crne Grimalde bile su izrazito sočne i elegantne, a ova je trpkija i puno hrabrije strukturirana.

ivica matosevic

Ivica Matošević

Vino je malo neobično jer mu osjećaj kiseline ne narušava zaokruženost, a uz očekivane mineralne, voćne i čokoladne arome javljaju se začinski elementi klinčića, kože i duhana. Navažnija je Grimaldina struktura, koja jamči jako dugo i uspješno odležavanje te veliku popularnost uz različite vrste hrane.

decanter grimalda

Tu jaku strukturu i najdramatičniju boju Grimalde dosad, dao je teran koji se već pokazao presudnim za posebnost istarskih crnih kupaža. Uz Matoševića, Spurrier je preporučio i Gaia Thalassitis Assyritico 2015, južnoafrički Lismore Estate Viognier 2015., francuske Domaine de la Mordorée La Dame Rouse Rosé 2014. i Domaine Charles Hours Clos Uroulat 2013. te grčki Alpha Estate Reserve Old Vine Xinomavro 2011.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.